Соопштенија и новости

најнови случувања во уличиштето и околу него

Сликање за табло 2019

Сликањето за матурско табло за завршните години од учебната 2018/2019 година ќе започне во Понеделник 11.03.2019 год. во 11ч. во Медиа Студио. Сликањето започнува со класот IV1.

Previous Next

Училишна делегација во Брисел (Галерија)

Делегација од ОСУ Мирко Милески - Кичево во периодот од 22.01.2017 до 28.01 2017 учествуваше на првата ученичка активност од AIMS проектот во рамките на програмата Erasmus +, а поддршано од Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност, која се одржа во Брисел. Во рамките на посетата беа одржани неколку работилници на темата Лобирање во Европската Унија, а беше реализирана и посета на Европскиот Парламент каде учесниците имаа средба со пратеник од Европскиот парламент. ОСУ Мирко Милески е партнер-училиште заедно со училишта од Финска, Летонија и Белгија.

Месечен билтен

Следете не на